gunillalindskog.blogg.se

V

Publicerad 2016-08-23 01:17:17 i Allmänt,

Västanåfallet som jag tillsammans med min(inte bara min)  förening beökte igår är en plats på jorden som förtjänar att man återkommer.  Vacker natur och som på alla liknande platser en hantverksbod och ett cafè,  Det bästa är fallet som rusar nerför klipporna och går man nära vattnet får man en dusch,  Hade också trevligt sällskap med mig och det förhöjer upplevelsen.
Ikväll har jag fått en lektion om hällristningarna i Glösa.
6000 år gamla bilder som vi kan titta på och försöka tolka. Det är otroligt,lika otroligt och obegripligt som att vi kan se ljus från en stjärna som har slocknat flera år tidigare. Livet är förbryllande, härligt och någon gång då och då solklart,
Varför gjorde människorna dessa ristningar? Fanns det något speciellt syfte, eller hade de samma behov av att berätta om sitt liv som vi har idag? Kanske den tidens facebook?  Eller helgade man djuren genom att skapa bilder av dem?   Kom runorna som är mer bokstäver än bilder efter hällristningarna, möjligen en utveckling av bildspråk till någon form av skriftspråk ?  Jag får goggla på runskrift, men inte nu inatt.
 
Nu är de ljusa nätternas tid förbi för år 2016 och mörkret har fallit. Jag är förtjust i de ljusa nätterna och även i mörkret som omsluter en som ett svart tyg sammet.
Hösten är vacker och vinter med snö och max 5- är okej men mer kyla än så är brrr och fa...och elände.
Tur att det dröjer lite till innan vintern kapslar in oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela