gunillalindskog.blogg.se

Början på veckan

Publicerad 2016-07-27 00:21:11 i Allmänt,

Måndag
Vaknar av att jag får en puss av min käre.Härligt.
Av nattens dröm kom jag bara ihåg att min HR hälsade på oss och var irriterad, resten hade jag glömt. Snyft.
Gick till datorn, skulle skriva ut men skrivaren ville inte vara med. Irriterande.
Försökte igen.Hjälpte inte. Fa....
Stängde av apparaten, nytt försök, skrivaren strejkade igen. Svor en lång ramsa.
Drog ur kontakten, satte i den igen. Nu skulle den väl fungera? Fa.. Helve... 
Stängde av och satte på skrivaren. Äntligen lyckades jag få ut några papper. Hurra.
Upp till Södermalm. Klippte gräs. Svettigt och än mer svettigt.
Styrelsemöte med glass. Bra.
Hela hösten inbokad.  Kanske bra.
Mera gräsklippning. Varmt, svettigt.tröjan blöt.
Hem, dusch, tv. Skönt.
Somnade snabbt.
Tisdagen
började med en biltur till gamla jobbet och där var lugnt. Nästan alla hade semester eller var ute på jobb.
En kopp kaffe fick vi iallafall.
Färden fortsatte till Essvik där vi bjöds på en härlig båttur till Klampenborg. Solen sken och vinden svalkade skönt ute på havet. Vid Klampenborg  bjöds det på både varm korv och utsökt goda kakor. Jag satt mest med fötterna i vattnet för att inte bli för varm.  Långsamt ändrade himlen färg och blev gråare och gråare.  Dags att bege sig mot land igen.  Väl framme drogs båten upp på släpkärran och vi, tillsammans med båt. sambons syster och man åkte till deras hem.  Syster fixade till en god middag som åts ute på verandan med tak medan regner föll och åskan mullrade på. Ett suveränt sätt att inta en sommarmåltid. Stort tack för allt trevligt ni bjudit på.
Detta par, som många andra som jag känner, har varit tillsammans över 40 år. Det kan jag bli lite avundsjuk på, inte för att jag ångrar min skilsmässa utan för att jag önskar att jag träffat rätt första gången jag blev sambo.
Nyheterna idag har jag inte hört mycket av utan kopplat av från hela världen. Känns mycket bra att få njuta av hav och vind.
 

dagarna som gått

Publicerad 2016-07-23 02:07:11 i Allmänt,

Onsdag
hade vi besök av sambons dotter med man och två pojkar fem och två år som lyckades med att hålla sams under de timmar de hälsade på. Killarna klarade av att sitta ganska stilla trots att de måste haft myror i benen efter att suttit still i  en bil flera timmar.  Trevligt och vi vuxna kunde föra vettiga samtal stundvis fast pojkarna ville ha en hel del uppmärksamhet. De är hjärtligt välkomna åter.
Torsdag
Besök av nästa barn som då var ett år och två dagar och blev ledsen så fort mamma gick mer än två centimeter från sin son.
Även morbror var med.  Mor och morbror är veganer så att bjuda dem på något är nästan hopplöst men lite älgörtssaft kunde de tåla.  Jag hade kul och ägnade en hel del av tiden åt mysiga ettåringen.
Fredag
blev vilodag. Har inte ens haft radion på. Satt på balkongen fram till tolv med en bok. Det gick bra eftersom det var gråmulet. Mitt på dagen när solen kom blev det soffan och dit följde bokenmed.
Sent ikväll kom tvn på och hörde om Munchen. Hemskt. Förra fredagen var det Turkiet så vad blir det nästa helg?
Hoppas givetvis att det inte blir någonting någonstans.
 
 
 

Inatt jag drömde

Publicerad 2016-07-21 01:35:53 i Allmänt,

 Inatt  var jag, min sambo och en till okänd person ute och tittade på hus.
Vi hittade ett på tre rum och kök, fast egentligen var det fyra rum men i det fjärde rummet satt en sur gubbe och dit fick man inte gå in. Rummet var hans och  det skulle man finna sig i.  Det fanns inga element i huset och i köket var det en vedspis och en gammal elspis. Detta skulle värma upp huset.  På baksidan var en liten trädgård ungefär lika stor som en uteplats med gräsmatta men inga rabatter. Paret som bodde där var lite osäkra om de skulle sälja eller ej så vi hann titta en gång till . De bestämde sig för att sälja så det blev en officiell visning . ni vet med mäklare när allt ska vara tiptopp och stylat, och efter att även varit på den bestämde vi oss för att köpa huset. Det kostade
80 000så vi blev tvungna att gå till banken och låna pengar. Först krånglade banken lte men till slut fick vi låna lite-
Alltså  i morse när jag vaknade förstod jag att jag var husägare.
Önskar mig en god dröm även inatt.
 
Nu är det fullmåne ute.
 
Sov gott
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela