gunillalindskog.blogg.se

Shitsnack på högsta nivå

Publicerad 2017-07-12 21:38:00 i Allmänt,

Att skitprat förekommer i arbetslivet, inom föreningar, i organisationer och inte minst mellan två kompisar är inget ovanligt. Man kan fundera över vad som är shitsnack och vad som är skvaller. Är det någon skillnad på shitprat och skvaller? Jag tycker att skvaller inte behöver vara shitprat för det handlar mer om att dela information om andra människor som man känner men kan urarta till shitprat när man nedvärderar någon person och/eller använder det för att skada någon. Nu har det visat sig att Trumpsläkten vill använda sig av det för tt komma åt sin motståndare i valkampanjen. Blåögd som jag är trodde jag inte att sånt förekom på en sådan hög nivå som presidentval. Efter att varit blåögd har jag övergått till misstänksamhet och undrar om det förekommer i vårt land inför val och liknande situationer. Gunilla

Almedalen

Publicerad 2017-07-09 23:54:00 i Allmänt,

Nu är jag trött på politiker och deras snack. Jo jag tycker att politik är viktigt och intressant att lyssna på men efter en hel vecka är jag mättad för tillfället. Intressant är vilka som omfattas av begreppet utanförskap. Nu är det alla nysvenskar där alla politiker är eniga om att de inte får jobb, inte kommer in i svenska samhället och M anser samtidigt att det är förskräckligt att de lever på bidrag. För några är sedan var det långtidssjukskrivna och långtidsarbetslösa som var de som var utanför men nu lever dessa tydligen inte i utanförskap längre, för det nämns inte ett ord om dem. Det är glädjande att det ordnat sig för dessa människor för de blev ju utförsäkrade eftersom det näst intill var lag på att man skulle vara frisk efter ett visst antal månader eller ha fått jobb. Om man inte fick det var man antagligen lat och gillade att leva på bidrag. Visst är det viktigt att våra nysvenskar får jobb men det är lika viktigt att alla oavsett om du är infödd eller nysvensk har samma rätt till arbete . Om politikerna glömmer att nämna de svenskar som är arbetslösa så skapar man en motsättning och många tycker att man struntar i våra infödda. Det blir SD som tjänar på det och får snart 25 % av rösterna. Hu hemska tanke. Något bra är att alla tagit starkt avstånd från nazistpartiet och jag hoppas att de inte får komma till Gotland nästa år. Kanske Kindberg bjuder in dem till samarbete om några år, vem vet? Jag ser fram emot miljonvinsten så att jag får råd att vara fysiskt närvarande på Almedalsveckan. Tänk om vi kunde göra en vinteralmedal i Sundsvall Vore kul.

Politik

Publicerad 2017-07-05 12:22:11 i Allmänt,

Nu är det Almedalsvecka och jag önskar att jag var där men jag får nöja mig med tv och radio. Partiledarna kommer med det ena sämre förslaget än det andra eller gammal skåpmat. Gammal skåpmat behöver inte vara dålig och jag vill gratta Björklund till att inse att en del av Palmes insikter om att klyftorna mellan fattiga och rika växer även nått fram till liberalerna. Att håna honom för det som man gjorde i tv tycker jag var taskigt. Han borde få beröm istället. Den snygga centerledaren lyckades igår prata emot sig själv utan att inse det. Hon föreslår att LAS förändras och att 50 stycken ska undantas från LAS och att yrkeskompetens ska avgöra och då tror hon att de som inte är högutbildade utan de med låg utbildning har samma möjlighet att få vara kvar på jobbet. Inte ett ord om att man redan idag kan undanta 3 stycken från sist in först ut. Den stora diskussionen om enkla jobb får alla mina aggressionshormoner (eller vad det nu är) att gå på full fart Tyvärr bidrar uttrycket enkla jobb till en nedvärdering av många jobb som inte är så enkla utan kräver viss kunskap. Att stå vid ett löpande band kräver en snabbhet i jobbet för att inte stoppa upp produktionen och den snabbheten är något som skulle ta mig flera år att få och innan dessa år förflutit har jag fått sparken för längesen. I vårt landsting har vi en egen skandal av stora mått. Tänk att man kan få en utbildning som ingen vet vad den leder till betald av skattepengar + lön flera år framåt samtidigt som man lägger ned ett sjukhus är otroligt. Det påstås att någon smugit upp på lönekontoret och gjort utbetalningen utanför de vanliga lönerutinerna. Det låter otroligt för mig för det måste kräva att man är väl insatt i lönesystemet. Eventuellt blir det brottsutredning om detta och det ser jag fram emot. Om jag vore arbetsgivare eller facklig skulle jag anställa Thelin som förhandlare direkt för hon måste vara lysande på det området. Nu vet jag att många tycker att detta blev för långt men tänker inte ta bort något ändå.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela