gunillalindskog.blogg.se

Sommarlördag

Publicerad 2014-07-06 00:40:59 i Allmänt,

 
Vädret,
som alla är engagerade i speciellt under sommartid har varit hyfsat idag,
Ikväll har jag blivit bedömd som om jag skulle vara lesbisk. Ja där ser man hur ens vänner uppfattar en  och jag är väl inte den mest feminina varelsen , speciellt inte om man tolkar feminism som en som ständigt pysslar med sitt utseende, är rädd för alla världens småkryp, ofta använder klänning och högklackat  Jag är bara rädd för ormar, avskyr spyflugor och är fruktansvärt höjdrädd.
Annars har jag lyckats att till en del bekämpa en slags mask nämligen latmasken idag.  Har besökt hamnfesten och den var okej och den stora skillnaden mot andra liknande evenemang var att de politiska partierna var där. Tråkigt att de bara deltar när det är valår. Jag upptäckte inga sverigedemokrater där men de vågar väl inte delta efter alla hot och tårtkastningar de fått utstå.  Instämmer i  den övriga diskussionen om att de är förskräckligt att rasismen ökar och blir livrädd när svenska partiet ökar sitt medlemsantal.
Hörde även  Jonas och Fredrik debattera idag och inte var det mycket nytt även om Fredrik var slagfärdig.
Ja egentligen är det dumt att förvänta sig något nytt så fort partiledarna ska framträda eftersom de måste, precis som vi andra hålla på sina åsikter och sina ideér . Man kan ju jämföra  med nykterhetsrörelsen som haft samma idé mer än 100 år och vi tänker nog behålla våra idéer 100 år till. Jo en nyhet om att lätta reglerna för bostadsbyggande låter inte bra är min spontana reaktion speciellt när Fredrik ej längre vill skydda stränderna på samma sätt som nuläget.
Vi ska bo tätare och det finns kanske möjligheter på andra områden men  kanske inte ska tycka för mycket eftersom jag inte kan speciellt mycket om ovan nämnda regelverk.
Jaa nu blir det ett långt inlägg igen. När jag väl kommer igång att skriva blir det mycket som vill ut. Det är en anledning till att jag borde besöka denna sida oftare.
Har under veckan hunnit prova på att vara lagerarbetare och det var väldigt långsamt första dagen . Kollade klockan minst 3 ggr i timmen. Andra dagen hade jag nästan lärt mig hur mycket vi hann packa upp mellan start och kafferast ett , efter kafferasten och fram till lunch och samma visa på eftermiddagen så jag tittade bara på klockan 4 ggr sammanlagt.  När jag skulle somna snurrade alla siffror på varorna i huvet  86.902, 19 1001 osv .
 
Är lite mallig för att Blå bandet deltagit i Almedalen.   Däremot  trror jag inte på att en förstärkning av lagtexten som ska formuleras  så att man ej ska  ta droger när man har ansvar för barn. Nej självklart inte men om domare och nämndemän vågade döma i de fall där droger har orsakat lidande så vore det bättre. Jobba med att ge dem lite mer mod istället och ge kraft och styrka till socialarbetarna så behövs ingen ny lag.
Och om man blir sjuk, psykiskt eller fysiskt , om man får  narkotiska läkemdel på recept som gör att man blir mer eller mindre knäpp vad händer då?
 
Redan söndag och då ska vi besöka några före detta arbetskamrater som nu är glada pensionärer.
Nu väntar boken , denna gång Alice Munro och när jag läst den har jag gjort min plikt i år , läst en bok av nobelpristagaren

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela