gunillalindskog.blogg.se

Fredag igen

Publicerad 2017-02-25 00:12:56 i Allmänt,

Denna dagen ett liv sa farbror Melker och idag har jag sagt hejdå till en person som alltför ung avslutat sitt liv. Prästen berättade om allt gott IS, hon som lämnat jordelivet, gjort och hur hon inspirerat och det var flera som vittnade om Is insatser här på jorden. Kanske sådant an påverka en till att försöka bli mer hjälpsam, mer accepterande av andra människors sätt att vara. Det som är bra med frihet är att det finns utrymme för att ordna begravningsakter, ja även andra händelser mer efter hur just man själv vill ha det även om jag som besökare inte alltid är förtjust i resultatet medan jag tycker att andra förändringar är bra. Frihet att utforma begravningar, bröllop mm är bra men gör det oss mer isolerade från varandra ? Jag undrar om traditioner fast utformade binder oss samman som grupp eller ej? Har inget svar på frågan. En kompis undrade vad vänskap är för något . Finns inget lätt svar på den frågan men för mig är det en som jag vet att jag kan ringa mitt i natten om jag behöver hjälp oavsett om det är i form av samtalsstöd eller praktiskt. Inför en vän kan jag vara mig själv, prata om allt mellan himmel och jord från privatliv till samhällsliv. Vi kan ha olika åsikter ventilera dem utan att bli ovänner. Det är en del av vad vänskap är för mig. Nu sitter jag i Granloholm och håller en 10åring sällskap. Min älskade sambo är med och gör det mesta jobbet. Dags för sängläge Ha en god helg.

Strul

Publicerad 2017-02-19 20:03:00 i Allmänt,

Idag skulle jag göra mig till för min älskade sambo. Har köpt ett färdigt pizzakit och allt från början till slut gick åt helv..... ! Hur gör du Z för du gör ju dessa så goda? Jag brukar alltid misslyckas på något sätt när jag ska göra lite extra för vänner, barn barnbarn m. fl. Undrar varför, Kanske för att jag oroar mig för mycet? I onsdags lärde jag mig en hel del om ångest och föreläsningen var bra både till innehåll och framförande. Det betyder inte att jag håller med om allt för om jag förstod föreläsaren rätt så var stark oro detsamma som ångest. Ångest är för mig en otroligt starkare känsla än oro, även om oron är stark. Ångest kan man inte, eller nästan inte hantera, den bara tar över hela dig alla dina tankar och känslor vilket oro inte gör. Ångest har jag upplevt ett par gånger i mitt liv men oro åtminstone en liten sådan drabbas jag av oftare. Det är ett normalt inslag i vadagslivet. Ingen tolkning av ordet ångest, varken föreläsarens eller min, behöver vara mer fel eller mer rätt. Hörde ett samtal om Oves deltagande i melodifestivalen. Vad har han där att göra, gamle gubben! Löjligt! Behöver han pengar ? och mer i samma stil. När går åldersgränsen för att ställa upp i mellofestivalen undrar jag Vilka andra gränser för vad jag inte får göra finns det? Snart är jag 70 vad får jag inte göra då? När jag fyller 80 vad måste jag sluta med då? Ny vecka och jag hoppas att jag är fulladdad med energi efter en synnerligen lat helg

måndagen är nära

Publicerad 2017-02-11 23:56:31 i Allmänt,

Sitter här hemma lördagskväll och tänkte skriva något men så blev det tomt i skallen nu blir det paus- ---- - Skallen vaknar lite Äntligen. Har varit på utbildning för möjliggörare. Det är ett trevligt gäng och ingen som tar över allt snackande och ingen som är helt tyst. Roligt att lära känna nya människor. Bland annat utbildades vi till Junisledare och även till cirkelledare. Demokrati var ett av många ämnen som lyftes. Är direktdemokrati bättre än representativ demokrati undrar man Ordet hen var det flera som ogillade och några som tyckte det var okej Nyheterna har jag inte hört mycket av så vad Trump haft för sig har jag ingen aning om. Vad man än kan säga om denne man så lyckas han i alla fall få medias uppmärksamhet. Vi svenskar har ju alla förfasat sig över de amerikaner som röstat på honom, men är vi så mycket bättre när SD har 20 % av rösterna. Lördagen har jag nästan bara latat mig så det blir mycket att greja med imorgon.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela