gunillalindskog.blogg.se

Efter Brexit/ efter midsommar

Publicerad 2016-06-28 14:05:18 i Allmänt,

Chock
är den ständiga kommentaren efter Englands nej till EU.  Jag förstår inte varför alla ledare/politiker och journalister är chockade för de, åtminstone några av dem måste ha räknat med att det skulle bli ett Nej och funderat över konsekvenserna. Att många är besvikna och oroar sig kan jag förstå för även om jag ännu inte oroar mig så undrar jag över hur det kommer att påverka vårt land, kommunen och mig.
Såg intervjun med partiledarna efter deras möte och Annie Lööv (stavar hon så?) bekräftar min bild av henne nämligen att hon är expert på att undvika att svara på journalisternas frågor. Hon ger aldrig svar på frågor utan svarar med långa utläggningar.
Chock är ett ord som älskas av massmedia och snart, kanske nu har ordet chock förlorat sitt värde.
Samma sak är det med ordet älska som används i tid och otid. Artister älskar alltid sin publik, vilket jag betvivlar sanningshalten i. 
Jag "älskar" att fira midsommar på Ångermanlands högsta berg tillsammans med mycket goda vänner.  Beskåda solnedgången mellan tuggorna från den grillade korven. Solen är som ett eldklot .Himlen är gråblå med lite blåa remsor mellan det gråa.  Extra bonus blev det av att vi fick se tre björnungar vid vägkanten.
Tack mina vänner för att jag får vara med.
 
Nu är det vardag igen och ikväll studiecirkel
 
Gunilla
 
 

Nya upplevelser

Publicerad 2016-06-18 20:30:48 i Allmänt,

Även
när man är gammal   " tant" kn man få nya erfarenheter. Den dagen jag inte vill ha det så ............
 
Jag har varit på Operan för första gången i mitt liv. Kungliga operan är en ståtlig byggnad och det syns tydligt att den inte är byggd på 2000-talet.  Operan La bohemé är också bra och fin musik. Det var en kväll som inleddes med god mat .Bara njutning hela dagen och dessutom gjorde Sj succé med att komma en timme för tidigt till centralen.
Har också varit på möhippa för första gången i mitt liv. Det var på tiden tycker jag men på 70-talet var det omodernt att gifta sig. Jo jag gifte mig, Har alltid varit lite egen, eller hur?
Blir lite avundsjuk på kungen och Silvia och alla andra som träffat den rätte första gången. Mest på alla andra för jag misstänker att det skulle blivit stor skandal om Kungen skilt sig.   Jag ångrar inte min skilsmässa och är glad, tacksam för min sambo. Han är urfin.  Om vi ska fira 25 år så är det när jag fyller 95 och då ska det bli stor fest.
Ni är välkomna alla mina vänner.
Och så blir det spännande att se om England stannar kvar i EU eller ej. Mitt tips är att de som vill vara kvar vinner med knapp majoritet.
Jag går igenom mina gamla (och nya) papper och har upptäckt att jag har vykort så att de räcker ända tills min 95-årsdag : Kanske kan använda dem då som inbjudningskort till ovan nämnda fest.
En lugn lördag är det fast en liten utflykt blev det i regnvädret.
Hoppas vädret blir bättre imorgon så att det kan bli en cykeltur.

Lördag/ möjligne söndag

Publicerad 2016-06-05 00:21:00 i Allmänt,

   Sommarn är här med ljusa nätter blommor överallt och träden gröna i en mängd olika nyanser.
Det har till och med varit sommarvarmt i ett par dagar.
 
Har besökt Söråkers herrgård som har en mycket fin trädgård och där fick jag lyssna till göken och sång från mänga andra fåglar som jag inte kan namnen på.
 
Den stora nyheten idag är att M. Ali har dött och tydligen har han under åren ändrat stil för det jag minns av honom är att han var störst, bäst och vackrast. Jag tycker inte att boxning är något som gynnar fred och minskar våldet
trots att jag vet att de som har aggressionsproblem  blir hjälpta av boxning. Ändå kan jag inte inse att man måste banka på sin medmänniska för det finns ju de där säckarna som hänger i alla träningslokaler. Det borde räcka med att slå på dem och utveckla tävlingsmetoder utan att behöva knocka ner någon annan levande varelse.
 
Under flera veckor i sträck har jag inte kunnat somna fast jag varit så trött att jag stapplat till sängen krupit ner under täcket, sträckt ut min kropp i sovställningen, lagt huvet tillrätta på kudden efter att jag kramat den ordentligt.
Klockan har flyttat sig och jag har vridit och vänt på mig men det har inte hjälpt. Gått upp en stund, försökt sova igen men nej det lyckades inte denna gång heller. Efter cirka tre timmars kamp kom äntligen John Blund.
 
Nu har jag somnat direkt flera kvällar i sträck och det är väldigt skönt.
 Besökte Vivansborg idag och det mesta såg likadant ut som när 101an iogtföreningen var där.
 
Sov gott alla vänner
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela